(36) 30 395 4581  Hét - Pén: 8:00 - 16:00 rollo-halas@rollo.hu

Híreink

June 25 2019

A kedvezményezett neve,: Rolló-Halas Kft.

  • a projekt címe:  Rolló-Halas Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.
  • a szerződött támogatás összege:    23 475 500 Ft,
  • a támogatás mértéke (%-ban):  50 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

Balotaszállás – Bács-Kiskun Megye- az innovációs láncban történő pozicionálás szerinti innovációs térben az “Ipari termelési zónák” régiótípusba tartozik. A technológiai innovációt folytató Rolló-Halas Kft. a termékfejlesztést helyezi középpontba. Az innovációs értékláncban technológiai megújulással képes saját termékek előállítására, vagy már létező termékeinek továbbfejlesztésére, elsősorban intelligens technológiák és/vagy korszerű anyagok segítségével, amely versenyelőnyt jelent számára a piacon.

Jelenleg: bejárati ajtó gyártása kézi megmunkálással történik, a műanyagprofilon kilincs, zárhely és a rúdzár helyét valamint az acél merevítést kézi gépekkel kézzel végzik a pántok helyét kézzel mérik ki és kézi fúróval fúrják kia profilt - az új gép automatikusan megmunkálja a műanyag profilt valamint az acél merevítést, program szerint marja ki kilincs, zárhely, rúdzár helyét,ajtópántok furatait is megcsinálja - jelenleg naponta 4 db egyszárnyú ajtót vagy 2 db kétszárnyú ajtót tudnak gyártani, ami meglassítja a gyártásifolyamatot - az új géppel napi 15-20 db ajtó gyártására van lehetőség 1 dolgozóval - ezzel az ajtó gyártási kapacitás növeléssel ki tudnak szolgálni külföldi partnereket, akiknek a jelenlegi kapacitás többszörösét tudják biztosítani és a havi 150-200 ajtóra szóló megrendelést teljesíteni tudják – a beszerezni tervezett géppel kompenzálható az a nagy munkaerőhiány, ami az elmúlt hónapokban komoly gondot jelentett a térségben.

A termelési értékláncban is előrelépő KKV, a tervezett beruházást követően magasabb hozzáadott értéket képviselő terméket állít elő. A műanyag nyílászárók forgalmazása után saját fejlesztésű és gyártású termékkel lép a piacra. A jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jön létre,vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására lesz képes

  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) 2019. 06.06
  • projekt azonosító száma    GINOP-2.1.8-17-2018-02724